Най-голямата работодателска организация  КРИБ изпрати писмо до президента Румен Радев,

...
Най-голямата работодателска организация  КРИБ изпрати писмо до президента Румен Радев,
Коментари Харесай

КРИБ с призив към депутатите и правителството: Предприемете решителни действия за Шенген

Най-голямата работодателска организация  КРИБ изпрати писмо до президента Румен Радев, служебния министър председател Гълъб Донев, служебните министри Николай Милков, Иван Демерджиев и Крум Зарков, както и до всички парламентарни групи да подхващат решителни дейности за влизането на страната в безвизовото пространство, тъй като влизането на България в Шенген не следва да се отсрочва за следващ път “, декларират от КРИБ.

 

„ Трябва да се подхващат извънредно решителни дейности в оставащите дни и часове, с цел да бъдем признати в шенгенското пространство.Всяко ново отсрочване е пагубно за българския бизнес и нанася освен големи вреди върху промишлеността и стопанската система ни, а въздейства и върху целия публичен интерес на българските жители “, безапелационни са от КРИБ. Бизнесорганизацията припомня, че България от дълго време е изпълнила всички условия за приемането ни в Шенген, само че въпросът от механически се трансформира в политически.

 

КРИБ акцентира, че влизането на България в Шенген е национална цел, която стои над партийните ползи. „ Считаме, че страната ни губи с всеки минал ден опциите за възстановяване на капиталовия климат и за привличане на вложения. Целият бизнес желае да се развива без транспортни формалности и затруднения и чака да употребява икономическите облекчения от премахването на границите “, показват още от КРИБ. Оттам приканват да се употребяват положителните практики от вековете, които включват техники като посредничеството, положителните услуги, и в случай че те не сработят, естествено е да се прибегне към института на реципрочността, който включва приемането даже и на фрапантни ответни ограничения към тези, които слагат България години наред в дискриминационно състояние. „ Това изключително се отнася за страни членки на Европейски Съюз с потвърден двойствено дискриминационен метод към страната ни. Нека да наложим нашата позиция, че опазването на външните граници на Европейския съюз е обща отговорност на страните членки “, написа в писмото на КРИБ до институциите.

„ Убедени сме, че ще бъде безспорна неправда, в случай че не бъде призната страната ни в Шенген, и ние, представителите на огромния промишлен бизнес, мениджъри и работодатели, заставаме с целия си престиж зад настояването за унищожаване на това незаслужено отношение към България и към българската стопанска система “, показват в умозаключение от КРИБ.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР